Barngrind i trappan är ett måste

barngrindaJag vet att jag nämnde i mitt förra inlägg hur jag trillade i trappan och kom på att jag bara måste göra ett inlägg om barnsäkerhet i hemmet, speciellt trappan.

Jag kan fortfarande minnas hur jag halkar eller tar ett felsteg i trappan för att sedan trilla nerför trappan och jag minns nästan allt än i dag fast jag är 30 år. Jag kan till och med känna rädslan jag hade när jag föll ned steg för steg och sedan hur vi åkte in till sjukhuset efteråt.

Jag var kanske fyra år när detta hände och jag kommer i håg nästan allt än idag och det förklarar hur traumatiskt det hela var för mig. Jag har även pratat om detta för några nära vänner och de delar ungefär samma upplevelse med traumatiska minnen från barndomen. Är det traumatiskt nog minns man det även i högre ålder vad det nu än var som man fick uppleva i sin barndom.

Jag vill därför poängtera hur viktigt det är att sätta upp en bra barngrind i trappan och helst ska det vara både uppe och nedtill vilket jag har varit noga med mina barn. Nu hade jag kanske tur att det inte blev värre än några skrapsår och ett traumatiskt minne men för andra har det så klart gått värre, dödsfall i värsta fall.

Här är några länkar jag vill att ni läser om ni inte redan vet hur viktigt det är med barngrindar.