Ni som har en glassmaskin, hur bra är de?

glassmaskin

Jag har ju något av en förkärlek till glass och nu under ett par år så har jag länge varit sugen på att köpa en glassmaskin. Min osäkerhet kring dessa maskiner är dock stor och jag undrar om kanske någon av mina läsare har en glassmaskin. Om du själv har en glassmaskin så får du gärna skriva vad du tycker om just din modell och vad du rekommenderar för maskin.

Jag älskar ju glass och faktum är att jag har länge velat prova göra egen glass. Nu finns det ju ganska bra glassorter redan i butik, men man vill ju kunna göra sin egen och så att den får sin egna lilla touch. Jag är speciellt glad i glass som har tjocka bitar nötter iblandat, men denna typ av glass är väldigt svår att få tag på. Antagligen är det för dyrt och olönsamt att sälja glass med hela nötter.

Jag har stirrat lite på att köpa en glassmaskin nu ett tag och jag har bland annat kollat på Inspekto där de lista alla de bästa glassmaskiner. Här finns alla testade modeller. Jag vill gärna komma över en modell som håller väldigt länge och som man kan använda mycket under sommaren.

Just nu fikar jag på Nemox Gelatissimo Exclusive glassmaskin som blev professionella alternativet i testet. Dyr är den i alla fall och jag har inte kunnat hitta ett pris under 3 000 kronor än och jag vet inte om jag ska vänta lite eller om jag ska slå till.

Det enda som egentligen talar för att beställa nu direkt är att jag precis fick mina skattepengar förra veckan. Så nu känner jag att det vore trevligt att få lyxa till det lite nu till vår och sommar, men jag undrar lite om det blir billigare ju närmre sommaren vi kommer. Eller blir det dyrare kanske?

En sak är säker dock och det är att det kommer bli en glassmaskin till sommaren. Något det däremot inte blir är en glassmaskin som kräver infrysning innan den kan användas. Jag är en impulsiv person som har svårt att planera saker, plus min syster har en sådan som hon aldrig använder.

Jag har läst lite på Familjeliv och användaren Kinya hade en ganska smart lösning när man vill göra glass till många personer. Tipset var att helt enkelt göra i två eller tre omgångar och sedan frysa in det tills det är dags att äta. Från vad jag har läst så gör ju inte dessa glassmaskiner några enorma mängder glass och glassmaskinen från Nemox har en kapacitet på 1,7 liter. Det räcker gott och väl för vår lilla familj, men om man vill bjuda några så får man helt enkelt följa Kinyas tips.

Om någon av mina läsare har eller har haft en glassmaskin så tar jag gärna emot tips, helst innan jag gör min beställning!.